Hypotheken

Geldverstrekkers zijn minder dan voorheen bereid risico’s te nemen.

Dat betekent dat u bijna geen hoger bedrag kunt lenen dan de norm (4,5 keer uw bruto inkomen) en dat het voor mensen met een codering bij het BKR moeilijk is om een hypotheek af te sluiten. Maar voor ‘gewone hypotheken’ is er feitelijk niets aan de hand.

Als uw inkomen hoog genoeg is voor het hypotheekbedrag, heeft u nog steeds voldoende mogelijkheden. Wel kiezen momenteel steeds meer mensen voor een spaardeel in hun hypotheek in plaats van een beleggingsdeel en voor een langere rentevasttijd.

Wij bekijken graag samen met u wat uw mogelijkheden zijn en wat voor u de beste optie is. Daarbij zoeken we voor u de scherpste rente, maar kijken we ook naar de voorwaarden en de opbouwmogelijkheden die het beste bij u passen.

Tip! Als u gaat verhuizen en uw oude hypotheek heeft nog een lange rentevasttijd heeft en die rente is laag, dan is het bij veel geldverstrekkers mogelijk om deze rente mee te nemen naar uw nieuwe woning. Sommige geldverstrekkers ‘middelen’ de rente, maar dat is in dat geval altijd nog lager dan de nieuwe rente.

Advies: Heeft u een nieuwe woning gekocht, maar uw oude woning nog niet verkocht? Wij adviseren u graag over een financiële oplossing voor de overbruggingsperiode. Gelukkig is de rente over de twee hypotheken voor een bepaalde tijd aftrekbaar.

Harry Wolf op de kaart van Wedderveer

Telefoonnummers

06-26140520 Peter Vrieze
06-55108953 Joop Janssens
Klachteninstituut Financiële Dienstverlening Autoriteit Financiële Markten